Μελέτη και Επίβλεψη Έργων

Κάθε μελέτη χρήζει να εφαρμοστεί κατά τη δέουσα διαδικασία και την ανάλογη ευθύνη στο έργο ώστε αυτό να αποδώσει το τελικό αποτέλεσμα στο χρήστη του. Η επίβλεψη ενός τεχνικού έργου είναι το ίδιο σημαντική ίσως και σημαντικότερη από τη μελέτη του και αυτό διότι κατά τη πρόοδο των τεχνικών εργασιών πάντοτε ανακύπτουν η αναφύονται ζητήματα νομικά, τεχνικά και ζητήματα ευθυνών τα οποία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν από τη μελέτη.

Ωστόσο πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου το έργο να προοδεύσει. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του επιβλέποντος μηχανικού αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και ευθύνες προκειμένου αυτά να ξεπεραστούν καθότι οι χρονικοί περιορισμοί παραγάγουν πρόστιμα. Η όποια σταλία η καθυστέρηση μεταφράζεται και απεικονίζεται στα τελικά κόστη του κτηρίου. Η επίβλεψη από αρμόδιο και έμπειρο μηχανικό επιβάλλεται προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η πρόοδος μέσα τα στενά πλαίσια του χρονικού και οικονομικού προγραμματισμού όπως αυτά έχουν ήδη προ-συμφωνηθεί.

Πρέπει να δίδεται μεγάλη προσοχή στην επίβλεψη των εργασιών με συνεχή παρουσία του επιβλέποντος σε όλες τις φάσεις του έργου, με σκοπό να διαφυλάσσεται η ποιότητα και η πρόοδος του έργου σε ευθεία σχέση με την ασφάλεια του. Με την επίβλεψη μειώνεται η πιθανότητα να συμβεί κακοτεχνία η να εφαρμοστούν μη ενδεδειγμένα μέτρα και διαδικασίες τα οποία θα προσκρούουν στους Κανόνες της Τέχνης και της Επιστήμης με απότοκο τη παραγωγή μελλοντικών ζημιών υλικών και οικονομικών.

Οι κακοτεχνίες και οι μελλοντικές ζημίες προέρχονται από ελλιπή σχεδιασμό, την ανθρώπινη κρίση, την άγνοια, την αμέλεια, την αβλεψία, την παράλειψη, την παράβλεψη, την παράβαση, και τη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, των ανθρώπινων ορίων και των ορίων αντοχής του εξοπλισμού και των μηχανημάτων/μηχανών κατά την απουσία αρμοδίου και έμπειρου επιβλέποντος μηχανικού.

Εμείς ως εξειδικευμένοι μηχανικοί εγγυόμαστε, λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας σε πολεοδομικά θέματα, τη σύννομη έκδοση άδειας σε λογικές τιμές σε σχέση με την Αγορά. Σημειώνουμε δε ότι αν η διαδικασία έκδοσης άδειας γίνει με λανθασμένο ή μη νόμιμο τρόπο, θεωρείται άκυρη και ανακαλείται, με τις όποιες συνέπειες αυτό παρέλκει για το κτήριο, τις ευθύνες, τα κόστη, τους ιδιοκτήτες, τις μισθώσεις και τις αγοραπωλησίες που έγιναν η θα γίνουν στο μέλλον.

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας σε συνδυασμό με το συνολικό γνωστικό μας επίπεδο μας (δείτε σχετικό βιογραφικό σημείωμα και διαπιστευτήρια μας) μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις μελέτης και επίβλεψης έργων.
Μοιραστείτε το :

Παρόμοια θέματα