Αλλαγή Χρήσης Ακινήτου

Σε νομίμως υφιστάμενα κτήρια δύναται να γίνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου και τμημάτων αυτού σε σχέση με την χρήση με την οποία εκδόθηκε η αρχική οικοδομική άδεια πχ από κατάστημα σε κατοικία ή από θέση στάθμευσης σε κατοικία. Η αλλαγή αυτή απαιτεί την έκδοση νέας άδειας αλλαγής χρήσης η οποία θα πρέπει να επιτρέπεται αφενός από τις χρήσεις γης της περιοχής όπου βρίσκεται το κτίριο αφετέρου και από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας κ.α.

Ωστόσο κατά την αλλαγή της χρήσης ενός κτιρίου προκύπτουν εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου καθότι θα πρέπει να σχεδιαστούν νέα σχέδια, να διαμορφωθούν οι όψεις του κτιρίου με την προσθήκη νέων ανοιγμάτων κ.α. Η διαμόρφωση της νέας κάτοψης του κτιρίου θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπ όψη της τους υφιστάμενους περιορισμούς από τα υφιστάμενα υποστυλώματα και δοκούς που έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετούν το αρχικό σχέδιο του. Ωστόσο πιθανή τροποποίηση του στατικού φορέα είναι αρκετά δαπανηρή και γενικώς αποφεύγεται.

Σε κτήρια που τυγχάνουν αυθαίρετης αλλαγής χρήσης δύναται να τακτοποιηθούν με τη διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων. Εμείς ως εξειδικευμένοι μηχανικοί εγγυόμαστε, λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας σε πολεοδομικά θέματα, τη σύννομη νομιμοποίηση του ακινήτου σας & των κατασκευών σας σε λογικές τιμές σε σχέση με την Αγορά.

Σημειώνουμε δε ότι αν είτε η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας είτε ή διαδικασία ένταξης σας στον Ν. 4178/13 ή σε όποιο άλλο ισχύοντα νόμο γίνει με λανθασμένο ή μη νόμιμο τρόπο, τότε θεωρείται άκυρη, με τις όποιες συνέπειες αυτό παρέλκει για το κτήριο, τα κόστη, τις ευθύνες, τους ιδιοκτήτες και της αγοραπωλησίες που έγιναν η θα γίνουν στο μέλλον.

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας σε συνδυασμό με το συνολικό γνωστικό μας επίπεδο μας (δείτε σχετικό βιογραφικό σημείωμα και διαπιστευτήρια μας) μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων κτηρίων & κατασκευών. Καλέστε μας τώρα στο 210 515 0504 για να σας ενημερώσουμε σχετικά.
Μοιραστείτε το :

Παρόμοια θέματα