Έκδοση Οικοδομικών Αδειών

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η έκδοση οικοδομικών αδειών υποβάλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο και αφορά σε δύο στάδια: Την έγκριση δόμησης και στις μελέτες που τη συνοδεύουν

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η έκδοση οικοδομικών αδειών υποβάλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο και αφορά σε δύο στάδια: Την έγκριση δόμησης δηλαδή τη πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που επιτρέπει την έκδοση της άδειας δόμησης και την άδεια δόμησης δηλαδή την άδεια που επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών που περιγράφονται σε αυτήν και στις μελέτες που τη συνοδεύουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ωστόσο η έκδοση οικοδομικής άδειας αποτυπώνει και ικανοποιεί τις ειδικές απαιτήσεις, ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε ενδιαφερομένου με ταυτόχρονη επικέντρωση στην ασφάλεια (αντισεισμική κτλ), στη λειτουργική διαμόρφωση εσωτερικών χώρων (όχι περιττοί χώροι) και στην ανάλογη επιλογή αρχιτεκτονικής λύσης προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός του ενδιαφερομένου.

Για την έκδοση της οικοδομικής άδεια συντάσσεται αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη φέροντα οργανισμού, τοπογραφική μελέτη, μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας, μελέτη θερμομόνωσης κατά Κ.Εν.Α.Κ., μελέτη ύδρευσης, & αποχέτευσης, συντάσσονται τεύχη προϋπολογισμού, χρονικού προγραμματισμού, μελέτη ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, θέρμανσης, ανυψωτικών μηχανημάτων κ.α.

Ο σχετικός πολεοδομικός φάκελος εγκρίνεται με την ευθύνη μας σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμός και από τις υπηρεσίες δόμησης (πρώην πολεοδομίες) της ανάλογης περιοχής. Κατόπιν λαμβάνεται η οικοδομική άδεια, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα

Εμείς ως εξειδικευμένοι μηχανικοί εγγυόμαστε, λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας σε πολεοδομικά θέματα, τη σύννομη έκδοση οικοδομικής άδειας για το ακίνητο που επιθυμείτε να κατασκευάσετε σε λογικές τιμές σε σχέση με την Αγορά. Σημειώνουμε δε ότι αν η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας γίνει με λανθασμένο ή μη νόμιμο τρόπο, θεωρείται άκυρη και ανακαλείται, με τις όποιες συνέπειες αυτό παρέλκει για το κτήριο, τις ευθύνες, τα κόστη, τους ιδιοκτήτες , τις μισθώσεις και τις αγοραπωλησίες που έγιναν η θα γίνουν στο μέλλον.

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας σε συνδυασμό με το συνολικό γνωστικό μας επίπεδο μας (δείτε σχετικό βιογραφικό σημείωμα και διαπιστευτήρια μας) μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις οικοδομικών αδειών κτηρίων.
Μοιραστείτε το :

Παρόμοια θέματα