Θερμογραφία Μηχανών και Μηχανημάτων

Στη θερμογραφία μηχανολογικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων αφενός μετράμε τη θερμότητα, δηλαδή την υπέρυθρη ακτινοβολία, που αυτά εκπέμπουν αφετέρου εμφανίζεται και εκτιμάται η κατανομή της θερμοκρασίας τους στην επιφάνεια τους.

Στη θερμογραφία μηχανολογικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων αφενός μετράμε τη θερμότητα, δηλαδή την υπέρυθρη ακτινοβολία, που αυτά εκπέμπουν αφετέρου εμφανίζεται και εκτιμάται η κατανομή της θερμοκρασίας τους στην επιφάνεια τους. Οι μετρήσεις γίνονται με θερμοκάμερες, που ανιχνεύουν την υπέρυθρη ακτινοβολία χωρίς επαφή με τα αντικείμενα που ελέγχουν. Ο έλεγχος σκοπεί στο να διαπιστωθεί η αξιοπιστία τους και η ασφάλεια τους αλλά και η μελλοντική αποφυγή βλαβών. Τα τμήματα των εγκαταστάσεων ελέγχονται κατά τη διάρκεια που αυτά βρίσκονται υπό τάση και κινούνται, περιστρέφονται ή δονούνται με σκοπό να ελεγχθεί αν η θερμοκρασία τους είναι ομοιόμορφη και σε επιτρεπτά για τον εξοπλισμό επίπεδα.

Ωστόσο ο έλεγχος διενεργείται με διαφορο-διαγνωστική μέθοδο και συνδυαστικά αφενός με τη χρήση θερμοκαμερών και λοιπων εργαλείων και μικρο-εργαλείων αφετέρου με τη χρήση ενδοσκοπικών καμερών αλλά και με εργαστηριακό έλεγχο ανάλυσης των ταλαντώσεων σε ευθεία σχέση με το Φ.Α.Υ., το τεχνικό εγχειρίδιο των μηχανημάτων, τη μελέτη επαγγελματικού κινδύνου καθώς και τα ημερολόγια ασφαλείας που έχουν εκπονηθεί από τον καθ ύλην αρμόδιο τεχνικό ασφαλείας καθώς και τις ενδεδειγμένες τεχνικές οδηγίες που προτείνει ο κατασκευαστής τους .

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων σε συνεκτίμηση με την εμπειρία και τη γνώση της Μηχανικής μας καθιστούν ικανούς να ανιχνεύσουμε πιθανές βλάβες στα υπό τάση και περιστρεφόμενα μέρη τους, οι οποίες ενδέχεται να συμβούν, λόγω της ελλιπούς λίπανσης, της κακής ευθυγράμμισης ή της αζυγοσταθμίας τους ή σε ζημίες σε άξονες, άτρακτους, πείρους και ένσφαιρους τριβείς καθότι τα προαναφερόμενα επιφέρουν σταδιακή – γεωμετρική αύξηση της θερμοκρασίας λόγω των τριβών τους.

Εμείς ως πραγματογνώμονες – μηχανικοί, εγγυόμαστε λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας μας, τη αξιόπιστη καθ όλα εκπόνηση των παραπάνω ελέγχων και μελετών για μηχανολογικές εγκαταστάσεις και μηχανήματα που ενδιαφέρεστε σε τιμές λογικές σε σχέση με την Αγορά. Σημειώνουμε δε τη σοβαρότητα που διέπουν τα παραπάνω καθότι αν πχ αυτά γίνουν είτε με λανθασμένη προσέγγιση είτε με λανθασμένο τρόπο, θα προκύψουν συνέπειες σε σχέση με το εξοπλισμό και τη χρήση του, το κτήριο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί καθώς και ευθύνες για ιδιοκτήτες και χρήστες, κόστη άμεσα και μελλοντικά, πιθανά προβλήματα στις μισθώσεις και τις αγοραπωλησίες που έγιναν ή θα γίνουν στο μέλλον, πιθανές ζημίες κατόπιν ενός μελλοντικού ισχυρού σεισμού κ.α.

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας σε συνδυασμό με το συνολικό γνωστικό μας επίπεδο μας (δείτε σχετικό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ και διαπιστευτήρια μας ) μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις μελετών και ελέγχων για την θερμογραφία μηχανολογικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων κτηρίων κάθε είδους
Μοιραστείτε το :

Παρόμοια θέματα