Διερεύνηση Αφανών Διαρροών σε Υδρορροές

Η υγρασία από όμβρια ύδατα που προέρχονται από υδροροές αποτελεί ζημία συνήθη που αντιμετωπίζουν κατοικίες και πολυκατοικίες. Συμβαίνουν συνήθως είτε από λανθασμένο σχεδιασμό είτε από κακοτεχνία είτε από παλαιότητα και γήρανση των υλικών.

Οι συνήθεις αίτιες που βλάπτουν ένα κτίριο, πέραν των λανθασμένων μελετών, πέραν των επεμβάσεων/παρεμβάσεων χωρίς σχετική ενδεδειγμένη μελέτη και των κακοτεχνιών που παρήγαγαν τεχνικοί λόγω απουσίας επιβλέποντος μηχανικού, είναι οι σεισμοί, ισχυροί και μη, αλλά και οι εμφανείς και αφανείς υγρασίες. Ο συνδυασμός των παραπάνω αιτιών καταπονούν και φθείρουν ένα κτίριο με ποικίλους τρόπους. Ωστόσο η υγρασία είναι ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημίες στα δομικά στοιχειά ενός κτιρίου καθώς εισχωρεί και σιγά-σιγά, δεν γίνεται πάντοτε αντιληπτή ωστόσο διαβρώνει και καταπονεί το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η υγρασία από όμβρια ύδατα που προέρχονται από υδροροές αποτελεί ζημία συνήθη που αντιμετωπίζουν κατοικίες και πολυκατοικίες. Συμβαίνουν συνήθως είτε από λανθασμένο σχεδιασμό είτε από κακοτεχνία είτε από παλαιότητα και γήρανση των υλικών. Διακριτές ωστόσο είναι οι περιπτώσεις που οφείλονται σε φθορά από νιτρικές ενώσεις, χλωριόντα, φερτά υλικά και λάσπη και φωλιές πτηνών.

Ο έλεγχος αφανών ή και εμφανών διαρροών σε υδροροές γίνεται με διαφορο-διαγνωστική μέθοδο και συνδυαστικά αφενός με τη χρήση θερμοκαμερών, υγρασιόμετρων, scanner δομικών υλικών και λοιπων εργαλείων και μικρο-εργαλείων αφετέρου με τη χρήση ενδοσκοπικών καμερών, με προσομοίωση αλλά και με τη χρήση ειδικών χημικών δεικτών.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων σε συνεκτίμηση με την εμπειρία και τη γνώση της Μηχανικής μας καθιστούν ικανούς να ανιχνεύσουμε και να διαπιστώσουμε την αιτία σε:

  • -ανερχόμενες και κατερχόμενες υγρασίες από όμβρια ύδατα σε τοίχους και λοιπά δομικά στοιχεία.
  • -τοπικές υγρασίες με ταυτόχρονη ανάπτυξη μυκήτων & μούχλας.
  • -αφανείς υγρασίες όμβριων κάτω από δάπεδα κάθε είδους (ξύλινα – μωσαϊκά κλπ)
  • -αφανείς υγρασίες στις οροφές, στις στέγες στους τοίχους αλλά και σε άλλα δομικά στοιχεία.
  • -αφανείς ζημίες στη θερμο-υγρομόνωσης των κτηρίων συνεπεία της υγρασίας από όμβρια ύδατα.
  • -αδύνατα σημεία των υδροροών.

Ωστόσο ελάχιστο ποσοστό αβεβαιότητας παραγάγεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπως:

  • -Περιπτώσεις οδεύσεων υδροροών που αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών υλικών,
  • -Ηχητικές ανακλάσεις απο αερόφερτους ήχους διαμέσου των οπών των τούβλων,
  • -Περιπτώσεις όπου η διαρροή παραγάγει “λίμνασμα” γύρω απο το σημείο της διάρρηξης κ.α.

Εμείς ως πραγματογνώμονες -μηχανικοί, εγγυόμαστε λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας μας, τη αξιόπιστη καθ όλα εκπόνηση των παραπάνω ελέγχων και μελετών για το κτήριο που ενδιαφέρεστε σε τιμές λογικές σε σχέση με την Αγορά. Σημειώνουμε δε τη σοβαρότητα που διέπουν τα παραπάνω καθότι αν πχ αυτά γίνουν είτε με λανθασμένη προσέγγιση είτε με λανθασμένο τρόπο, θα προκύψουν συνέπειες σε σχέση με το κτήριο και τη χρήση τους καθώς και ευθύνες για ιδιοκτήτες και χρήστες, κόστη άμεσα και μελλοντικά, πιθανά προβλήματα στις μισθώσεις και τις αγοραπωλησίες που έγιναν ή θα γίνουν στο μέλλον, πιθανές εκτεταμένες ζημίες σε ένα μελλοντικό ισχυρό σεισμό κ.α.

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας σε συνδυασμό με το συνολικό γνωστικό μας επίπεδο μας (δείτε σχετικό βιογραφικό σημείωμα και διαπιστευτήρια μας ) μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις μελετών και ελέγχων για την διερεύνηση αφανών και εμφανών υγρασιών από όμβρια ύδατα σε κτήρια κάθε είδους.
Μοιραστείτε το :

Παρόμοια θέματα