Θερμογραφία Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

Με τη θερμογραφία υπερύθρων σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ο έλεγχος πραγματοποιείται, κατά τη διάρκεια που ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι υπό φορτίο δηλαδή σε πλήρη λειτουργία. Μπορούμε λοιπόν να ελέγξουμε τμηματικά όλο τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό υπό φορτίο, από ασφαλή απόσταση και με ασφαλή τρόπο να κάνουμε την διάγνωση

Με τη θερμογραφία υπερύθρων σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ο έλεγχος πραγματοποιείται, κατά τη διάρκεια που ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός είναι υπό φορτίο δηλαδή σε πλήρη λειτουργία. Μπορούμε λοιπόν να ελέγξουμε τμηματικά όλο τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό υπό φορτίο, από ασφαλή απόσταση και με ασφαλή τρόπο να κάνουμε την διάγνωση μέσω του θερμογραφήματος. Από τον έλεγχο αυτό θα προκύψουν ότι πρέπει να επισκευαστούν μόνο αυτά τα σημεία του εξοπλισμού που υπάρχει πιθανότητα μελλοντικής βλάβης.

Η θερμογραφία γινεται με τη χρήση ειδικών θερμοκαμερών στα τμήματα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτηρίου για ελεγχθεί η αξιοπιστία της, η ασφάλεια της και η αποφυγή μελλοντικών βλαβών.

Με το έλεγχο μπορούν να ανιχνευθούν και να αποφευχθούν ζημίες από:

Χαλαρές συνδέσεις (σε ακροδέκτες, ασφάλειες κ.λπ.)

-Οξείδωση που δημιουργείται στο σημείο σύνδεσης

-Υπερφορτωμένο κύκλωμα

-Κακή ποιότητα – γήρανση υλικών κατασκευής και μόνωσης των στοιχείων του εξοπλισμού (διακοπτών, ρελέ κ.α)

-Μείωση ή φθορά του πάχους του μονωτικού υλικού των καλωδίων.

Εμείς ως πραγματογνώμονες – μηχανικοί, εγγυόμαστε λόγω της μεγάλης μας εμπειρίας μας, τη αξιόπιστη καθ όλα εκπόνηση των παραπάνω ελέγχων και μελετών για το κτήριο που ενδιαφέρεστε σε τιμές λογικές σε σχέση με την Αγορά. Σημειώνουμε δε τη σοβαρότητα που διέπουν τα παραπάνω καθότι αν πχ αυτά γίνουν είτε με λανθασμένη προσέγγιση είτε με λανθασμένο τρόπο, θα προκύψουν συνέπειες σε σχέση με το κτήριο και τη χρήση τους καθώς και ευθύνες για ιδιοκτήτες και χρήστες, κόστη άμεσα και μελλοντικά, πιθανά προβλήματα στις μισθώσεις και τις αγοραπωλησίες που έγιναν ή θα γίνουν στο μέλλον, πιθανές ζημίες κατόπιν ενός μελλοντικού ισχυρού σεισμού κ.α.

Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία μας σε συνδυασμό με το συνολικό γνωστικό μας επίπεδο μας (δείτε σχετικό ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ και διαπιστευτήρια μας ) μας καθιστά ικανούς να αναλάβουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις μελετών και ελέγχων για την θερμογραφία ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κτηρίων κάθε είδους.
Μοιραστείτε το :

Παρόμοια θέματα